Bugün Yüz-Yüze Eğitim sürecimizde ikinci gündü. Dr. Öğr. Üyesi Fatih GÖKÇE hocamızın sabah oturumundaki dersinin odak noktası ‘sistem’ kavramıydı ve bir önceki gün değindiğimiz sistemin, donanım – yazılım – veri ve nihayetinde siber güvenlik açısından ne anlama geldiğini etkileşimli bir derste öğrenmiş olduk. En önemlisi de, siber korsanların gözünde saldırı odağındaki her unsurun nasıl bir sistem olarak değerlendirilebildiğini tartıştık. Dersimizin diğer bir can alıcı noktası da, bilgisayarın bir sistem olarak nasıl çalıştığı konusu idi.
Bugün herkes Artırılmış Gerçeklik’ten faydalanarak, bilgi toplamaya da başlamış oldu! Bölümün koridorlarına serpilmiş olan, bilgisayar bilimleri ve teknolojisi dünyasının önemli simalarının fotoğraflarına iliştirilmiş olan QR kodlar (kare kodlar) üzerinden her bir sima hakkında önemli bilgiler not alındı. Kim bilir; bu bilgiler belki de Doğa Kampı sırasında işimize yarayacaktır? (:
İkinci gün derslerinin öğleden sonra oturumu, özellikle bilgisayar programlama konusunda son derece önemli olan ‘algoritma’ konusuyla ilgiliydi. Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Maruf ÖZTÜRK hocamızın yönettiği etkileşimli ve uygulamalı derste, algoritmanın ne anlama geldiği, nasıl kurulabileceği ve neden problem çözmek için önemli olduğunu anlamış olduk. Algoritmalardan programlama dillerine bağlantı kurup, C programlama dilinin bilgisayar ve yazılım dünyasındaki yerini, örnek uygulamalarla değerlendirmiş olduk.











maruf hocamız üstün bilgilerini genç cevherlere aktarıyor.